Pravila zaštite osobnih podataka na internet stranicama ProbajMe.hr

1. Osnovna načela privatnosti tvrtke Q Research j.d.o.o.
Radujemo se što Vas možemo pozdraviti na našoj web stranici i sretni smo što ste zainteresirani za našu tvrtku i usluge koje nudimo.
Zaštita Vaših podataka zaista nam je bitna i željeli bismo da ste u potpunosti upoznati s našom Politikom privatnosti te Vašim mogućnostima vezanim za zaštitu osobnih podataka.
Vlasnik internet stranice www.ProbajMe.hr (u daljnjem tekstu "internet stranica") koju ste posjetili je tvrtka Q Research  j.d.o.o.
Voditelj zbirke Vaših osobnih podataka registrirani je ured Q Research j.d.o.o. na adresi B. Magovca 109, 10 000 Zagreb.
Q Research j.d.o.o. kao Voditelj zbirke osobnih podataka Vaše osobne podatke koje ste naveli prilikom postupka registracije spremit će u svoje baze podataka te ih koristiti u obradama koje su nužne da bismo uspješno obavljali svoju djelatnost.
Sve naše online aktivnosti su u skladu s europskim zakonodavstvom (EU Directive 95/46/EC, 2002/58/EC i Treaty Conventions ETS 108, ETS 181, ETS 185, ETS 189) i nacionalnim zakonodavstvom Republike Hrvatske (Zakon o zaštiti osobnih podataka, Zakon o elektroničkom poslovanju, itd.).

2. Obuhvat politike privatnosti
Našom Politikom privatnosti definirali smo interna pravila i procedure s ciljem sveobuhvatne zaštite Vaših osobnih podataka.
Za nas štititi Vaše osobne podatke znači sljedeće:

 • Vaše osobne podatke (ime i prezime, adresa, kontakt telefon, e – mail adresa) koristit ćemo isključivo u promotivne svrhe i oglašavanja od strane web stranice ProbajMe.hr. Isti se neće davati na uvid niti na korištenje trećim osobama ili pravnim subjektima bez Vašeg pismenog odobrenja. Tijekom registracije/prijave na portal ProbajMe.hr, proces obrade i pohrane istih je u potpunosti siguran, jer se pri prijavi i registraciji koriste sigurnosni protokoli koji onemogućuju zlouporabu osobnih podataka.
 • Nećemo zloupotrebljavati Vaše osobne podatke na bilo koji način koji je suprotan Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka.
 • Na Vaš zahtjev omogućit ćemo Vam uvid u Vaše podatke, obrade u kojima sudjeluju te Vam omogućiti ispravak osobnih podataka.
 • Na Vaš zahtjev obrisat ćemo sve Vaše osobne podatke koje smo spremili ukoliko posjedovanje istih nije regulirano zakonskom obavezom.

Q Research j.d.o.o. ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku uzrokovanu višom silom ili drugim objektivnim razlozima kojim se uzrokuje nenamjerno kršenje zajamčene zaštite Vaših podataka ali jamči da će pogreška, ukoliko je moguće biti otklonjena u najbržem mogućem roku.

3. Vaša suglasnost
Upisom osobnih podataka u registracijsku formu na našim web stranicama potvrđujete da ste stariji od 16 godina, poslovno sposobni i ovlašteni raspolagati danim podacima.
Uneseni osobni podaci u potpunosti su točni te ste ih samostalno i dobrovoljno dali tvrtki Q Research j.d.o.o. te ste u cijelosti suglasni da se Vaši podaci upotrebljavaju i prikupljaju u skladu sa zakonom i uvjetima naše Politike privatnosti.
Suglasni ste da Vaše osnovne podatke podatke iz registracijske forme spremimo u našu bazu i podijelimo Klijentom kako bismo Vam omogućili nesmetan nastavak preuzimanja proizvoda. Također možemo od Vas tražiti dodatnu suglasnost ako trebamo koristiti Vaše osobne podatke u svrhe koje nisu spomenute u ovoj Politici privatnosti.
Nemate obvezu dati nam sve tipove suglasnosti, te ako tako odlučite, Vaše sudjelovanje u određenim aktivnostima može biti ograničeno.
Ako date dodatnu suglasnost, uvjeti te suglasnosti prevladat će u slučaju bilo kakvog sukoba s uvjetima ove Politike privatnosti.
Prikupljanje ili prenošenje osobnih podataka državnim ustanovama i tijelima vlasti bit će ograničeno na obvezujuće pravne propise pojedine države.

4. Djeca
Suglasnost za korištenje osobnih podataka ne može nam dati osoba mlađa od 16 godina. Kako bi se osoba mlađa od 16 godina prijavila kroz registracijsku formu tražit ćemo suglasnost roditelja ili skrbnika prije prikupljanja osobnih podataka, ili kada je to potrebno zbog primjenjivih zakona i propisa.
Ukoliko ste mlađi od 16 godina molimo Vas da pogledate uvjete ove Politike privatnosti sa svojim roditeljima ili skrbnikom kako biste bili sigurni da ih razumijete i prihvaćate.
Ukoliko internom analizom zaključimo da smo prikupili podatke od osobe mlađe od 16 godina bez suglasnosti roditelja ili skrbnika, podaci će biti izbrisani iz naših sustava.

5. Osobni podaci koje prikupljamo i obrađujemo
Kako bismo Vam u potpunosti omogućili da nesmetano koristite našu uslugu putem web stranice ProbajMe.hr, te preuzimanje artikala u našoj mreži partnerskih trgovina spremit ćemo Vaše osobne/osnovne podatke u naše lokalne baze.
Pod pojmom „osobni podaci“ smatramo one podatke ili dijelove podataka kojima Vas možemo identificirati. Prilikom registracije od Vas ćemo tražiti sljedeće podatke:

 • Ime i prezime.
 • Datum rođenja
 • Adresa i kućni broj.
 • Mjesto, poštanski broj i država.
 • Kontakt telefonski broj.
 • Kontakt e – mail adresa.

Pod pojmom “osnovni podaci” smatramo informacije o vama koje ćete nam dati, a putem kojih Vas se ne može identificirati. Ti podaci mogu biti:

Naša web stranica koristi kolačiće (cookies). Naši kolačići ne prikupljaju Vaše osobne podatke ali bitno nam je da razumijete njihovu svrhu. Detaljan tehnički opis kolačića i njihove upotrebe molimo Vas pronađite u poglavlju 10.

6. Kako koristimo Vaše osobne podatke
Prikupljene podatke koristimo kako bismo Vam omogućili pristup našoj web stranici putem opcije „Prijava“ te pružili željenu uslugu (preuzimanje proizvoda, preuzimanje kodova s kojim podižete proizvode u trgovinama i dr.).
Podatke koje ste s nama podijelili koristit ćemo za:

 • Kreiranje Vašeg profila u našoj bazi korisničkih računa.
 • Kontakt i identifikaciju za preuzimanje kodova odnosno njihovu dostavu na adrese trgovina gdje preuzimate proizvod.
 • Evidentiranja podataka o naknadnoj kupnji uz popuste, iznosu računa i načinu plaćanja.
 • Podršku za sve Vaše upite, komentare i sugestije.
 • Podršku u procesu reklamacije oko preuzmanja proizvoda i/ili odustajanju od aktivnosti.

7. S kim dijelimo Vaše osobne podatke
Q Research j.d.o.o. evidentira sve Vaše osobne podatke, osobne podatke i Vaše navike u svojim bazama, te štiti ih od neovlaštenog pristupa i zoluporabe istih.
Osobne podatke koje ste ispunili u profilu na internet stranici ProbajMe.hr koristiti će se isključivo u promotivne svrhe i oglašavanja od strane internet stranice ProbajMe.hr, te se neće davati na uvid niti na korištenje trećim osobama ili pravnim subjektima bez Vašeg pismenog odobrenja. 
Osnovne podatke, koje ste nam ustupili pri registraciji, korsititi će se kao filter kod odabira ciljane skupine korisnika kojima naš partner i/ili principal želi ponuditi proizvod/uslugu na probu. Isti se neće davati na uvid niti na korištenje trećim osobama ili pravnim subjektima bez Vašeg pismenog odobrenja.
Vaše navike koje ste naveli u profilu pri odabiru kategorija će se komunicirati s principalima koji su ponudili proizvod na probu isključivo na način zbirnog izvješćivanja. To je osnovni uvjet za korištenje stranice ProbajMe.hr odnosno za participiranje u preuzimanju besplatnih proizvoda i ocenjivanju istih. Iz sadržaja koje ćemo podijeliti s našim partnerima i principalima, neće biti moguće identificirati, niti Vas niti čalnove Vaše obitelji.

8. Zakonske regulative za preuzimanje proizvoda
Za pojedine događaje zakonski smo dužni prikupljati Vaše osobne podatke. Za preuzimanje proiavoda i usluga (artikli na policama trgovina, usluge šišanja, pranja vozila i sl.) na temelju „Zakona o ??????“ dužni smo Vas tražiti Vaše identifikacijske podatke koje potom dijelimo s partnerima projekta.
Za eventualne promotivne aktivnosti, objave u medijima i slično koju su regulirani navedenim zakonom nećemo tražiti Vašu suglasnost za korištenje osobnih podataka.

9. Čuvanje vaših osobnih podataka
Vaši osobni podaci sa nama su sigurni te smo poduzeli sve mjere da bismo spriječili neovlašteni pristup, izmjenu ili zlouporabu podataka koje ste podijelili sa nama. Odnos sa našim partnerima s kojim dijelimo Vaša podatke regulirali smo posebnim sporazumima te od partnera očekujemo pridržavanje pravila.
Period čuvanje Vaših osobnih podataka ovisi o zakonskoj regulativi (računi se čuvaju 11 godina) i Q Research j.d.o.o. internim pravilnicima. Podatke koje nismo dužni čuvati po zakonskoj osnovi brisati ćemo iz naših baza 10 (deset) godina od zadnje aktivnosti (prijave u sustav).
Važno nam je zaštititi Vaše podatke od namjernog ili slučajnog uništavanja te stoga spremamo Vaše podatke i u naše sustave za sigurnosnu pohranu (backup). Prilikom brisanja Vaših podataka iz naših baza, nećemo odmah ukloniti podatke iz naših sustava za sigurnosnu pohranu.

10. Korištenje kolačića
Naša web stranica koristi tzv. kolačiće (eng. „cookies“). Kolačići su kratki zapisi koje Vam tijekom posjete našoj web stranici pošalje sama stranica, a Vaš internet preglednik ih pohrani na računalo. Oni ne sadrže Vaše osobne podatke već omogućuju web stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama (postavke jezika, prikaz web stranice i dr). Kolačići se na Vašem računalu pamte u skladu sa postavkama također preuzetima sa web stranice.
Za korištenje i pohranjivanje kolačića na našoj stranici važna nam je Vaša suglasnost. Na našim web stranicama koristimo kolačiće koju su nužni za osnovnu funkcionalnost naše web stranice te opcionalne kolačiće Molimo da vodite računa da ukoliko onemogućite kolačiće, nećemo Vam moći garantirati potpunu funkcionalnost naše web stranice.
Prilikom prvog pristupa našoj web stranici primit ćete obavijest o postojanju kolačića te ćemo tražiti Vašu suglasnost za njihovo korištenje. Samostalno možete putem postavki svojeg web preglednika regulirati (ograničiti ili onemogućiti) primanje kolačića.
Važno je znati da svako onemogućavanje kolačića može utjecati na funkcionalnost i Vašu interakciju s našom web stranicom.
Ukoliko samoinicijativno ograničite korištenje kolačića Q Research j.d.o.o.  neće biti odgovoran za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i kvalitete sadržaja naše web stranice.

10.1. Neophodni kolačići
Ovaj tip kolačića bitan nam je da bi naša stranica bila potpuno funkcionalna i kako biste uspješno mogli pratiti svoje aktivne proizvode, ali i one koje ste rezervirali aktivirajući svoje podatke na profile vezane za određenu kategoriju proizvoda koji nije trenutno aktivan. Ovaj tip kolačića ne možete samostalno onemogućiti.

10.2. Opcionalni kolačići
Opcionalni kolačići uključuju kolačiće „Google Analytics“ koji nam služe kako bismo pratili posjećenost i upotrebu naše web stranice. Korištenjem ovog tipa kolačića ne dijelimo vaše osobne niti osnovne podatke, a rezultat praćenja zaprimamo u obliku statističkih podataka koji nam pomažu da unaprijedimo našu web stranicu.

11. Vaša prava privatnosti i s kim stupiti u kontakt
Tu smo da vam pomognemo oko svih Vaših otvorenih pitanja. Molimo da nam se obratite direktno sa svim Vašim komentarima, pitanjima i sugestijama direktno na mail sluzbenik@qresearch.hr ili na adresu
Q Research j.d.o.o. - Službenik za zaštitu podataka
B.Magovca 109
10 000 Zagreb
Naš tim odgovorit će na Vaša pitanja i zahtjeve u roku reguliranom Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.
11.1. Želim ispravak svojih osobnih podataka
Podatke je moguće ažurirati korištenjem korisničkih stranica Vašeg profila direktno na našim web stranicama ProbajMe.hr. Postoje osobni podaci, tipa datum rođenja i e-mail adresa, koje nije moguće mijenjati. Procedura za promjenu ostalih osobnih podataka je sljedeća:

 • Prijavite se na web stranicu ProbajMe.hr
 • U vašem profilu, u donjem desnom kutu ekrena kliknite na link “Zahtjev za promjenu osobnih podataka”. Otvorit će vam se forma u koju upisujete podatak koji želite promjeniti s novim podatkom.

ProbajMe IT team će najkasnije u roku od 72 sati od primitka zahtjeva napraviti zatraženu promjenu.
Tijekom dodavanja novih proizvoda i usluga, pojavit će se potreba za dodatnim pitanjima koje će dopuniti Vaš profil, odnosno Vaše dodatne podatke i navike. Molimo Vas da ta pitanja popunite jer u protivnom nećete moći konkurirati za novopristigle proizvode i/ili usluge. Kad se pitanja takvog tipa pojave o istima ćete biti obavješteni putem e-maila, smartphone aplikacije, te notifikacijom na vašem profilu.
Također smo za Vas pripremiti ostale predloške zahtjeva pa Vas molimo da ih popunite, isprintate, potpišete te nam pošaljete skeniranu kopiju na mail ili poštom na navedenu adresu kako bismo ih ispunili u roku reguliranom Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.

11.2. Želim uvid u moje osobne podatke
Molimo Vas da ispunite obrazac "Zahtjev za uvid u podatke ili obradu podataka" te nam popunjeni i potpisani obrazac pošaljete mailom ili poštom.

11.3. Želim da izbrišete moje osobne podatke
Molim vas da ispunite obrazac "Zahtjev za brisanje podataka o ispitaniku" te nam popunjeni i potpisani obrazac pošaljete mailom ili poštom.

11.4. Želim da povučete suglasnost koju sam vam dao/dala
Molim vas da ispunite obrazac "Zahtjev za povlačenje suglasnosti" te nam popunjeni i potpisani obrazac pošaljete mailom ili poštom.

11.5. Želim preuzeti svoje podatke u strojno čitljivom obliku
Molim vas da ispunite obrazac "Zahtjev za prenosivost podataka" te nam popunjeni i potpisani obrazac pošaljete mailom ili poštom.

11.6. Želim uložiti prigovor na proces obrade mojih podataka
Molim vas da ispunite obrazac "Prigovor na podatke ili proces obrade" te nam popunjeni i potpisani obrazac pošaljete mailom ili poštom.

11.7. Želim podnijeti prigovor nadzornom tijeku
Ukoliko smatrate da smo povrijedili Vaša prava te da nismo u zakonskom roku odgovorili na Vaše zahtjeve i pitanja imate pravo podnijeti prigovor direktno Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

12. Izmjene Politike privatnosti
Davanjem suglasnosti na našu Politiku privatnosti pokazali ste da želite biti dio našeg tima te ćemo vas obavještavati i upoznati sa svim značajnim izmjenama naše politike privatnosti.

 

*starost i spol djece – Budući da ćemo proizvode naših principala nuditi na probu korisnicima našeg portala prema određenim kriterijima, ne bismo željeli da isti dođu u “pogrešne ruke”. Na primjer: “Malo” bi nam bilo neugodno da shvatimo da smo roditeljima muškog teenager-a od 14 godina ponuditi pelene za djecu od 3-6kg, ili nedaj bože Always uloške.

**Posjedujete li auto – Ako da, možda ćete možda imate želju zamjeniti ga novim, te Vam u tom slučaju možemo ponuditi nešto bolje kreditne uvjete. Ili Vam naši patrneri mogu ponuditi set zimskih guma. Možda Vas zanima nešto iz asortimana auto kozmetike? Opet, bilo bi “glupo” da studentu, koji se vozi biciklom ili tramvajem, ponudimo set zimskih guma s kotačima po povoljnoj cijeni.

***Da li ste vlasnik stana – ako jeste, ulazite u grupu ispitanika koja može testirati namještaj, opremu za stan,... Ako niste, ulazite u grupu gdje bi mogli dobiti povoljnije ponude za stambene kredite.

****Razina vaših primanja – nikad vas nećemo pitati kolika su vam primanja. Uvijek će to biti izbor “od-do”. Npr. naš principal želi pronuditi svoje proizvode skupini korisnika koji imaju primanja izmjeđu “2000-7000 Kn”...

Na vrh